Spuitwerk

Spuitwerk 

Als u uw huis van binnen wilt laten schilderen, kunt u er tegenwoordig ook voor kiezen om dit te laten doen door middel van spuitwerk. De muurverf of aflak wordt dan niet met een kwast of een roller, maar gelijkmatig en snel via de zogenaamde ‘airless’ spuittechniek aangebracht. Het spuiten van wanden, plafonds en houtwerk wordt veel gebruikt bij nieuwbouw en renovatie, indien er grote oppervlaktes moeten worden behandeld en de betreffende ruimtes leeggemaakt kunnen worden.

 

De voordelen van spuitwerk

Er zijn twee belangrijke voordelen te benoemen van spuitwerk:

  • een veel gladder resultaat door gelijkmatige aanbrenging van de verf;
  • spuitwerk gaat sneller en is daardoor vaak goedkoper dan gewoon schilderwerk.

De benodigde muurverf is in alle kleuren leverbaar en toepasbaar op elke wand en plafond. Ook de aflak is in alle kleuren leverbaar.

 

Twee lagen spuitwerk

In tegenstelling tot de meeste schildersbedrijven brengen wij bij spuitwerk twee lagen aan. Na het afplakken wordt de eerste laag aangebracht. Afhankelijk van de ondergrond gebruiken we hierbij ook impregneermiddel om de zuigende werking op te heffen.

Hierna volgt de tweede laag als afwerking. Het eindresultaat is een mooi, zeer goed dekkend en egaal opgebrachte verflaag. Uw plafond of wand is stoot- en schrobvast en kan er weer een aantal jaar tegen.

Een enkele gevallen volstaat spuitwerk met één laag. Dit kan als de ondergrond bestaat uit schilder- of stucwerk waarbij de oude- en de nieuwe kleur niet teveel van elkaar verschillen.

 

Vrijblijvend advies

Schildersbedrijf Castricum Schilders geeft vrijblijvend advies. Uw specifieke situatie kan het beste op locatie worden bekeken en ingeschat. Maak snel een afspraak via 0251-65 94 12 of stuur een e-mail.